Oi pessoal, uma receita deliciosa de origem francesa "Crème Brûlé " vocês irao se deliciarem, qualquer duvida apenas deixe uma mensagem que eu responderei.
Hello everyone
Ingredients
2 1/2 cups heavy cream
3/4 cup sugar
1/2 vanilla extract
1 whole eggs
5 large egg yolks
Preparation
1. Preheat the oven to 325°F and arrange the ramekins on a large rimmed baking sheet.
2. In a medium saucepan over moderately high heat, combine the heavy cream, 1/2 of the sugar, the vanilla extract, and bring to a boil, stirring to dissolve the sugar.
3. While the cream is heating, combine the egg yolks with the remaining sugar and whisk to combine. Gradually add about 1/3 of the hot cream to the yolks, whisking constantly, then add the remaining hot cream and stir to fully combine. Strain the custard through a fine-mesh sieve into a clean container. Carefully ladle or pour the custard into the ramekins, filling them to the rim.
4. Place the baking sheet in the oven and carefully pour enough hot water into the pan to come halfway up the sides of the ramekins. Bake until the edges have set when the ramekin is gently shaken, 20 to 25 minutes.
5. Remove the ramekins from the water bath and let cool on a rack for 30 minutes then wrap individually and refrigerate for at least 3 hours.
6. To serve: Sprinkle the top of each custard with a thin even layer of sanding sugar, using about 1 tablespoon per ramekin. Use a kitchen blowtorch or the broiler to evenly melt and caramelize the sugar.
Ingredientes
. 5 gemas
. 350 ml de creme de leite fresco
. 100 ml de leite
. 1/3 xícara (chá) de açúcar
. 1 1/2 colher (chá) de essência de baunilha
. açúcar para caramelize
Modo de Preparo
1. Pre a queça o forno a 160°C (temperatura média-baixa).2. Separe as claras das gemas. (As claras não serão utilizadas nesta receita, voce pode reservar para fazer delicioso omeletes de claras.
3. Coloque as gemas na tigela pequena da batedeira. Junte o açúcar e bata em velocidade alta até ficar um creme bem claro.
4. Deslique a bateteira e adicione o creme de leite, o leite e a essência de baunilha. Misture bem com uma colher. Deixe a mistura descansar por 10 minutos. Enquanto isso, leve uma panela com água ao fogo alto. Ela será usada para o banho-maria.
5. Com uma colher, retire toda a espuma que se formou na superfície da mistura de gemas. Coloca o creme entre seis tigelinhas (que possam ir ao forno) podem ser ramequins, aquelas forminhas de suflê.
6.Coloque tejelinha dentro uma forma de bolo com agua leve ao forno 20 a 30 minutos ate ficar firme (apalpe com o dedo para ter certeza que esta firme)
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